Технически характеристики - Хънтър Дъглъс

Хънтър Дъглъс е метален ламелен таван, направен от алуминиеви профили. Те не ръждясвят и не си променят цвета си. Гамата от цветове е безкрайна, но за съжаление в България се внасят само бяло, бяло перфорирано, хром (огледало), хром мат и златно. За всички останали цветове може да се закупят бели профили,  да се предоставят в  бояджиска пещ, където да се боядисат прахово в желания цвят. По отношение на влагата- това са тавани, които НЕ поемат влага. Те не си променят цвета и не мухлясват. Ако имате добра вентилация на помещението, с този таван няма да имате никакви проблеми, не се образува кондез. Монтажът е абсолютно безшумен и безпрашен. Състои се от ламели 8,4 см широчина, междинен профил 1,6 см. Редящи се една след  друга в последователност ламела, междинка, ламела и т.н. Дължината на профилите е 4 м и от това какви са размерите на помещението зависи каква „фира” ще остане и съответно каква е ще бъде цената на  тавана за вашата баня,  за това цената не е обявена на квадратен метър.  Ламелите и междинните профили се захващат посредством гребен като гребените обикновенно са два броя в една баня- в двата края перпендикулярно разположени на посоката, в която се редят ламелите. Гребените се закрепват с окачвачи за съществуващия  таван и всъщност те носят целия таван. Хънтър Дъглъс е много лек, макар и изцяло метален, този таван, за една средна баня, не тежи повече от 4 кг.

Предимства:

  • Изключително стилна и модерна визия
  • Практически вечен, тъй като е изцяло метален
  • Наличен в различни цветове и профили в перфориран “дишащ” вариант
  • Устойчив на наводнения от съседите на горния етаж 
  • Този тип тавани са с по-висока цена от класическите растерни окачени тавани, но предвид малката площ на банята и общите разходи по всички ремонтни дейности, този разход е повече от оправдан
  • Изключително лек таван

1. Хънтър Дъглъс бял гладък. Лесен за подръжка, подходящ за по светли бани или по-стари помещения, където клиента иска само освежаване, без да е сменял плочките. Лесно  с  него могат да се скрият неравности по плочките.Ориентировачната цена за една баня с размери: до 2м ширина и до 2,4 м дължина е около 640 лв .Включва материала и труда без осветление.

 

2. Хънтър Дъглъс бял перфориран. При него по- различното е, че перфорацията позволява на тавана да диша и не се образува кондез. Лесен за подръжка,  подходящ за по светли бани или по-стари помещения където клиента иска само освежаване без да е сменял плочките. Лесно с него могат да се скрият неравности по плочките. Ориентировачната цена за една баня с размери:  до 2м ширина и до 2,4 м дължина е около 670 лв . Включва материала и труда без осветление.

3. Хънтър Дъглъс хром-мат. Лесен за подръжка, подходящ за нови бани. Лъскав таван, на който конденза,  който се образува в банята не личи и не е необходимо постоянно забърсване. Много красиво става ако се комбинира с огледални междинни профили (има снимки в Галерия) Ориентировачната цена за една баня с размери:  до 2м ширина и до 2,4 м дължина е около 640 лв . Включва материала и труда без осветление.

4. Хънтър Дъглъс  хром-мат перфориран. При него по- различното е,  че перфорацията позволява на тавана да диша и не се образува кондез.  Лесен за подръжка, подходящ за нови бани. Лъскав таван. Много красиво става ако се комбинира с огледални междинни профили (има снимки в Галерия). Ориентировачната цена за една баня с размери:  до 2м ширина и до 2,4 м дължина е около 670 лв .Включва материала и труда без осветление.

5. Хънтър Дъглъс хром (огледален).Това е най-красивия,  но и най-капризният таван от този вид . Подходящ за лъскави бани, където хромираните елементи преобладават. Щом се монтира Вие имате огледало на тавана където се оглеждате. За съжаление ако вентилацията не е дбра в банята, тавана Ви ще е постоянно на капчици,  които или трябва да бършете или да проветрявате след всеки душ. По-скъп е,  но си заслужава убедете се в Галерия има много снимки. Ориентировачната цена за една баня с размери:  до 2м ширина и до 2,4 м дължина е около 1200 лв .Включва материала и труда без осветление.